Projectomschrijving

Warande biedt gespecialiseerde professionele zorg en ondersteunt bewoners en cliënten om “aangenaam actief te blijven”. Dat wil zeggen: letterlijk en figuurlijk in beweging blijven en de dingen blijven doen die zij belangrijk vinden. Vanuit dit gedachtegoed was het vastgoed verouderd en grootschalig aan vernieuwing toe. Op basis hiervan is een plan ontwikkelt met de volgende aspecten:
– Herontwikkeling en gedeeltelijke demontage (westvleugel) van gebouw Bovenwegen
– Ontwikkeling van twee nieuwe gebouwen, namelijk de Villa en het Paviljoen, verbonden door een ondergrondse parkeergarage
– Herontwikkeling van de totale buitenplaats binnen de kaders van monumentaal erfgoed.

Het totaal is ontwikkelt volgens onze toekomstgerichte (aanpasbare) en circulaire (hergebruik) principes. De ontwikkelde gebouwen zijn enerzijds totaal flexibel en kunnen zich hierdoor aanpassen aan toekomstige zorg- en woonconcepten. 2 eenkamerappartementen kunnen eenvoudig worden getransformeerd naar zelfstandige woonappartementen van dubbele oppervlakte. Daarnaast zijn ook optoppingen van de gebouwen mogelijk bij hogere vraag. Anderzijds heeft er op grote schaal circulair hergebruik van materiaal plaatsgevonden. Onder meer de Westvleugel van Bovenwegen is circulair gedemonteerd wat een aanzienlijke besparing in de kosten heeft opgeleverd en waar waarde van materialen voor is teruggekomen. De nieuwe badkamers zijn totaal demontabel ontwikkelt waarbij leveranciers zelfs terugkoopgaranties hebben afgegeven op de materialen. De beleggingswaarde van de portefeuille is hierdoor met circa 15% verhoogd.

Opdracht

Turnkey i.o.v. Warande

Sector

Zorg

Soort

Circulaire (her)ontwikkeling

Oppervlakte

19.000 m2 BVO

Stichtingskosten

45 miljoen euro

Staat

Realisatiefase